onsdag 5. august 2015

Fiskesuppe med nudler og asiatiske smaker

                                                                                                              /sponset innlegg/

Noen som husker strandkrabbekraften jeg laget for en stund siden? Her er hva jeg brukte kraften til - en smakfull og enkel fiskesuppe med nudler og asiatiske smaker, som også kan lages på annen fiske- eller sjømatkraft, eller fiskebuljong. Dette trenger du
1 gul løk
2 fedd hvitløk
5-6 stilker vårløk
Olje til steking
1 boks økologisk kokosmelk
1 boks økologiske hermetiske tomater
1,5 liter fiskekraft eller fiskebuljong
Eggnudler
Ulike typer fisk, ca 1 kg tilsammen, jeg brukte både laks og torsk
1 paprika, gjerne lang
Salt og pepper
Chilikrydder eller fersk chili
2-3 lime
Fersk koriander

Slik gjør du
Hakk løk og knus og hakk hvitløk. Ha det i en romslig gryte og stek i olje til løken blir gyllen. Hakk vårløkstilkene og gjør klar kraften eller buljongen. Hold litt av kraften tilside. Tilsett deretter halvparten av vårløkene, de hermetiske tomatene, kokosmelken og kraften og kok opp. Dette er basen til suppen. Smak til med salt, pepper, chili og saft av lime. Bruk resten av kraften til å trekke fisken i. Skjær tynne strimler av paprikaen og legg nudlene i kraften. Når nudlene er ferdige til servering legges suppen klar i skåler. Ha deretter over fisk og legg paprika, vårløk og fersk hakket koriander på toppen. Server gjerne med nybakt focaccia til. 

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.