onsdag 20. juni 2012

Grillet laks på couscoussalat

Her er lørdagsmiddagen vår. Grillet laks på couscoussalat med reker, gule tomater, granateplekjerner, ovnsbakt gresskar, vårløk og et par andre ting. Smaksrikt, og ikke minst fargerikt. Et måltid for alle sanser.

Couscoussalaten kan helt fint serveres alene til lunsj eller som tilbehør til annen grillmat. Den gjør seg også på smårettbordet. 

Dette trenger du
Et stykke laks pr. person, jeg brukte Salma laks
Couscous
Ferske reker, rensede
Gule tomater
Vårløk
Bladpersille
Gressløk
Granateplekjerner
Asparges, lettkokte
Hokkaidogresskar
Sitronsaft
Sitron
Olivenolje
Nykvernet pepper

Slik gjør du
Forbered couscoussalaten. Rens rekene og gjør klar grønnsakene og urtene. Aspargesen renses og kokes eller stekes lett i et par minutter. Gresskaret deles i to og bakes i ovnen med litt olivenolje. Avkjøl og skjær i biter. Kok couscous etter anvisning på pakken. Vårløk, gressløk og bladpersille hakkes. Tips! Rens granateplet under vann i vasken eller i en bolle. Kjernene vil dette til bunns og det hvite skallet flyter, så det er en enkel jobb å skille skall og frukt. I tillegg slipper man å bli rødprikkete av kjernene som spruter. Bland alt med couscousen og ringle over litt olivenolje. Smak til med sitronsaft.

Pensle laksestykkene med olje og pepre godt. Grill skivene på den ene siden og salt dem rett før de legges på grillen eller i grillpannen. Legg dem til side når de er ferdige. Om man bruker grillpanne, har jeg erfart at det blir best resultat når man bruker sterk varme på komfyren og varmer pannen godt opp før man legger på det man skal grille. Del sitronene i to og legg i grillpannen/på grillen.

Serveres fra en raus bolle med laksestykkene på toppen og grillede halve sitroner ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.