søndag 16. januar 2011

Appelsinformbrød

Det er søndag i dag. Om det er fint eller dårlig vær der du er, går det ikke lang tid å lage en appelsinformkake. Den er god enten den nytes inne sammen med en kopp te og en bok eller ute på tur. Jeg bruker hvetemel fra Fru Møllers Mølleri, en dansk produsent, og melet virker litt tyngre enn vanlig hvetemel vi får tak i her. Derfor virket min kake nesten litt grovere i strukturen enn et vanlig formbrød. Uansett var det smakfullt og godt, saftig og med frisk smak av appelsin.
Det tar heller ikke lang tid å slenge sammen, så bare sett igang!

Dette trenger du
2 egg
100 gram sukker
saft og finrevet skall av en appelsin
1 spiseskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes eller bruk vaniljesukker som erstatning)
1,5 dl crème fraîche
4 spiseskjeer nøytral matolje, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
Melis
Eggehviter, evnt litt appelsinsaft
Valmuefrø
Slik gjør du
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett revet skall og saften av en godt vasket appelsin, vaniljeekstrakt, crème fraîche og olje. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og bakepulver.

Ha deigen over i en smurt eller bakepapirkledd form og stek på 175 grader (varmluft) i omtrent 40 minutter eller til kaken er ferdig. Test ved å stikke en skarp kniv i midten av kaken. Dersom det ikke fester seg deig til kniven er den klar.

Kaken avkjøles og pyntes med melisglasur og valmuefrø.

4 kommentarer:

  1. Ser utrolig godt ut! Og så fin kake form!!

    SvarSlett
  2. Dette såg kjempegodt ut:o)
    Får notere den bak øyret og prøve ein dag!!

    SvarSlett
  3. Denne kaken ble utrolig god- jeg hadde ikke appelsin og byttet den da ut med en sitron- gled ned på høykant- også hos barna :)

    SvarSlett
  4. Så hyggelig kommentar! Og fint at kaken ble god. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.