fredag 18. september 2015

Biscotti med mandler og hvit sjokolade

Biscotti er så godt! Og med sitt rustikke utseende er det en type kjeks eller småkake som passer meg utmerket å lage selv. Jeg er hverken særlig kreativ på kakefronten eller spesielt flink med dekorering, så disse kjeksene som bare skjæres i form, er ypperlige å lage. Passer dessuten supert til jul, og kan varieres i det uendelige. Her er utgaven med den klassiske smaken sitron og mandler, samt litt konjakk og hvit sjokolade. 


Dette trenger du
3 egg
200 gram sukker
1 vaniljestang
1 sitron
Klunk konkjakk
150 gram mandler
100 gram hvit sjokolade
ca 350 gram hvetemel
1 klype salt
1 1/2 teskje bakepulver


Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader (140 grader varmluft). Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland inn saft og finrevet skall av sitronen, frøene fra vaniljestangen, konjakk, grovt hakkede mandler og hakket hvit sjokolade. Sikt deretter mel, bakepulver og salt i deigen og vend inn. Hvelv deigen ut på en melstrødd plate og form den til tre pølser, ca 7,5 cm tykke og 12,5 cm lange. De skal legges på bakepapirkledd stekebrett med god avstand. Stek kakene i 30-35 minutter, til de har hevet noe og er gyllenbrune. Ta dem deretter ut av ovnen og la kakene avkjøle seg litt. Skru ovnen ned til 130 grader (120 grader varmluft). Skjær pølsene i tynne skiver (omtrent en cm) med en skarp kniv. Legg dem tilbake på stekeplaten med snittflaten ned. Stek kjeksene i ytterligere 20-25 minutter til de er tørre. Vend dem etter halve steketiden. 

Avkjøles før de nytes, men kaffen de dyppes i bør være varm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.