mandag 12. september 2011

Minestronesuppe

Dette er skikkelig høstsuppe med mye mat og smak. Utvalg grønnsaker kan selvsagt varieres, her er en enkel versjon. Dette elsker ungene og det er store muligheter for å snike inn en ekstra grønnsak eller to når dagsregnskapet av 5 om dagen skal gjøres opp.



En alternativ måte å gjøre det på er å kjøpe en hel kylling, skjære ut brystfilétene og bruke dem som kjøtt i suppen. Lårene skjæres av og legges i kjøleskap eller fryser til bruk ved en senere anledning. Deretter kokes kraft på skroget, som man bruker i suppen. Da får man både kjøtt og god kraft til suppen og middag til dagen derpå. Kyllingkraftkoking kan du lese mer om HER.

For litt ekstra smak på suppen kan man gjerne tilsette en hakket chili.

Dette trenger du
Olje til steking
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
1 liten purre
2-3 gulrøtter
2 stilker stangselleri
Grønne bønner, hermetiske eller ferske
Frisk timian
1 laurbærblad
1 boks hermetiske tomater
1,5 liter hønsekraft eller -buljong
Makaroni
Noen kjøttpølser eller annet kjøtt



Slik gjør du
Surr hakket løk, hvitløk og purre i litt olje. Tilsett gulrøtter og stangselleri i biter, hermetiske tomater, frisk timian og laurbærblad. La det syde en liten stund og tilsett deretter kraften. La det koke i omtrent 10 minutter og ha deretter i makaroni og pølsebiter. Suppen er ferdig når makaronien er myk.

3 kommentarer:

  1. Nam! Dette så godt ut - den skal jeg prøve i trykkokeren i ettermiddag ;-)

    SvarSlett
  2. Jeg bruker tomatjuice i stedet for bokstomater, veldig enkelt!

    SvarSlett
  3. Kjempesmart, det skal jeg sørge for å ha i hus neste gang. Denne suppen lages nemlig ofte. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.