Her er oppskrift på kompotten, som kan brukes som den er på brødskiver, som dessert som den er med is eller krem, eller som fyll i rabarbrapai eller -kake. Eller som suppe i uttynnet stand.
Rabarbra er forresten kalorifattig og inneholder både a-, b- og c-vitaminer. Bladene på rabarbraen skal ikke spises.
Dette trenger du
Rabarbra, renset og vasket
Jordbær
Sukker
Kanelstang
Eventuelt vann
Slik gjør du
Jeg svikter på mengdeangivelser i dag. Prinsippet er uansett å smake seg til hvor mye sukker man ønsker - jeg liker den når den er frisk og ikke så søt, andre foretrekker kanskje litt mer sukker.
Vask og skrell rabarbrastilkene. Skjær dem i biter på omtrent 1,5 cm. Ha bitene i en gryte sammen med en kanelstang og kok opp. Tilsett jordbær etter smak og la det småsyde i omtrent et kvarter. Ta gryten vekk fra platen og rør inn sukker. Smak deg til underveis. Etter at sukkeret er tilsatt skal ikke kompotten koke kraftig, siden sukkeret da kan gjøre blandingen brunaktig.
Herlig og så sommerlig! Heia rabarbra!! For oss uten hage blir da spørsmålet om du vet når det som regel kommer til salg i butikken?
SvarSlettTakk for deilige oppskrifter!
Keiserklem
Hos oss har jeg sett rabarbra i butikken en liten stund allerede. :)
SvarSlettHos oss sto det gammeldags rabarbragrøt på menyen på søndag. :)
SvarSlettNam! Her er rabarbra og makrell tegnene på at sommeren har kommet :) Jeg elsker rabarbrasuppe men tåler ikke syren så godt, derfor gir jeg den et oppkok med vann først og heller av vannet før jeg tilbereder som vanlig.
SvarSlettDet var et godt tips, tusen takk, peanuts.
SvarSlettJeg har falt pladask for bloggen din.. Utrolig inspirerende!!! I dag skal jeg teste ut disse oppskriftene dine:) Gleder meg:)
SvarSlett