Jeg laget den i går, med noe av bogkjøttet fra lammet vi nettopp har fått. Gryten tilberedes i ovn, og det er genialt, synes jeg. Dette er forøvrig en smakfull og god gryte, og med fersk koriander på toppen - noe som aldri blir feil!
Kjøttet ferdig marinert.
Dette trenger du
1/2 teskje spisskummen
1 spiseskje korianderfrø
1 teskje fennikelfrø
2-4 små, tørkede chili (jeg har brukt både fersk chili og chilipulver)
1 liten bunt med fersk rosmarin, hakket
2 tommelstørrelse fersk ingefær, skrelt og revet
Maldonsalt og nykvernet sort pepper
olivenolje
4 nakkekoteletter av lam (jeg brukte som sagt bogkjøtt)
4 søtpoteter
2 røde løk
4 fedd hvitløk, skrellet og skivet
12 modne plommetomater, hakket (jeg brukte en boks Mutti hermetiske tomater)
1 kanelstang
2 laurbærblad
1 håndfull tørkede aprikoser
2-3 dl vann
Søtpoteter, løk og hvitløk med marinade.
Slik gjør du
Ha spisskummin, fennikelfrø, korianderfrø, chili, salt, pepper, hakket rosmarin og revet ingefær i en morter, eventuelt i en bolle og rør sammen. Hell over litt olivenolje og bland godt. Smør inn kjøttet med halvparten av blandingen. Massér og gni blandingen godt inn i kjøttet. Legg kjøttet til side.
Hakk løk, rens og skjær hvitløk i skiver og skrell og skjær søtpoteten i biter. Ha alt i en bolle og tilsett resten av marinaden.
Brun kjøttet i en gryte, og tilsett etterhvert også grønnsaksblandingen. Fisk opp kjøttstykkene og legg dem tilside. Stek grønnsakene i noen minutter til løken er gylden og myk. Ha i tomatene, vannet, kanelstangen, aprikosene og laurbærbladene. Legg kjøttet tilbake i gryten og sett i ovnen på 190 grader i 1 time og 15 minutter. Jeg erfarte at søtpotetene ble vel myke, og ville ventet tre kvarter med å tilsette disse. Det skal jeg teste ut neste gang.
Som tilbehør til gryten hadde vi tabbouleh, en salat med couscous.
Oj, dette så godt ut, den skal utforskes til helgen. venter spent på resten av tilbehøret. Ha en fin dag. Mvh Wilhelmine
SvarSlettHei! Det blir marokkansk til middag ikveld på oss. Ville bare minne deg på at du har glemt å skrive når en skal legge i aprikosen i gryta. Takk for middagstips, huset lukter himmelsk!
SvarSlettTakk for tips, Runar! Godt noen følger med og sier fra når ting ikke er presist nok. Skal endre med en gang. :)
SvarSlettLade den til min marrokanske mann igår, og vi elsket retten :-) Lagde det med tabbouleh, det var kjempe godt ;-)
SvarSlettOj, det var kommentaren sin, det! Så bra at gryten falt i smak, den pleier å slå an her også. :)
SvarSlettSer magisk ut, jeg kan nesten smake lammekjøttet MM! Lagde en lammegryte i vinter med svisker, det var veldig godt, kan tenke meg at aprikoser er perfekt også! :)
SvarSlettHei, er på g med gryta. Huset fullt av folk som ikke liker smaken av lam.
SvarSlettDa tenker jeg denne blir mitt i blinken.
Har renskåret 2 lammesteiker og fulgt oppskriften. Bytte ut søtpotet med gulerot og rødløk med gul.
Skal snart inn i bakarovnen.
Gleder meg