Bruschetta er supergodt som en liten snack, til forrett, som en del av rettene på et tapasbord eller rett og slett bare en luksuriøs lunsj eller kveldsmat. Enkelt og raskt å lage, og perfekt dersom du skulle ha brukt opp litt brød eller baguette.
Dette trenger du
Ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling
1 hvitløksfedd til skivene
3 store tomater
1 hvitløksfedd
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 spiseskje olivenolje til tomatene
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJu79trF68IYp_Pb7wDblgI4jICW2PnmfFU0k__cCS5BGAkJJmztuXpEgxOJN8Lb0jUcKWg9X0U2VGYbN-jkfjRsEc_-WElEFepKe9LQalnQmiAW7gLTn-8sbkJOSJ8qnAsLXfN75WzFya/s200/IMG_4453.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxnJeukw-J6NxWr6-8UfPVEbLokv-qADzsstExHqml9-tGp6OOBOja8Nl_oq7j_xO8FKAh2doui92yBIX9aczSQ33mIrFpX2FAfSx7uP3k7lrfzPRKM40IW422UKBREbZr8oFhqTVRxBUV/s200/IMG_4454.jpg)
Slik gjør du
Lag tomatblandingen først sånn at den får tid til å sette seg. Skjær vekk stilken på tomatene, del de i to og fjern kjernen. Hakk resten av tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet. Rull basilikumbladene sammen og finsnitt. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en liten bolle, hell over en spiseskje olivenolje og ha over litt nykvernet pepper og maldonsalt.
Skjær pariserloff eller landbrød, helst på skrå, i ca 1 cm tykke skiver. Pensle olivenolje på begge sider og legg i en ildfast form. Stek i ovn på 180 grader til de har blitt gylne. Skrell og skjær hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot brødskivene. Legg skivene over på en tallerken og fordel tomatblandingen. Server umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.