Sider

lørdag 9. januar 2016

Råmelksgrøt

Jeg har vært så heldig og fått råmelk fra en bonde. Det er alltid kjærkomment, og jeg synes det er gøy å teste ut nye ting jeg kan lage med råmelken. Jeg har laget kalvedans også, oppskrift på det kommer i løpet av neste uke. En jeg kjenner tipset meg om råmelksgrøt, altså vanlig risgrøt laget på råmelk. Jeg vil tro dette er midt i blinken for de som ellers sliter med å få i seg næring - for dette er intet annet enn kraftkost. 

Dette trenger du
3 dl grøtris
6 dl vann
1 liter lettmelk
0,5 liter råmelk
Salt 

Slik gjør du
Kok opp ris og vann og la det syde med lokk til vannet er nesten borte, dette tar omtrent 10 minutter. Spe på med melken og la det koke opp mens du rører. Sett ned varmen og pass på at det ikke brenner seg. La grøten syde på lav varme under omrøring til den tykner, dette kan ta opptil 50 minutter. 

Dersom den blir stående etter at den er ferdig vil den tykne. Spe i såfall ut med litt ekstra melk. Salte grøten tilslutt. 

Serveres med kanel, sukker og litt smør. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.