Sider

fredag 29. januar 2016

Myke havrekjeks med rosiner, kokos og sjokolade

Dette er supergode, tykke, seige og deilige kjeks som røres raskt sammen. Gode til kaffen, teen, som et lite mellommåltid, til småsultne barn som har lekt ute - ja, til enhver anledning, faktisk. Innholdet av sukker er ikke særlig høyt, siden det både er rosiner, kokosmasse og sjokolade i kjeksen som bidrar til god sødme. 


Dette trenger du
1 egg
125 gram smør
0,5 - 1 dl vann
2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller en klype vaniljepulver
0,5 dl sukker
2 dl rosiner
1 dl kokosmasse
100 gram lys kokesjokolade

Slik gjør du
Smelt smøret og bland med vann. Visp inn egget. Ha alt det tørre, inkludert rosiner og kokosmasse i en bolle og rør godt sammen. Hell det våte i det tørre og bland alt sammen. Hakk sjokoladen i litt grove biter og rør inn i deigen. Bruk en isskje og form kuler av deig. Deretter legges de på en bakeplate og trykkes nesten flate med en skje eller gaffel. Kjeksene blir litt tykke, og seige i midten. Stek på 180 grader i ca 20 minutter, og avkjøl på rist.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.