Det er alltid en liten utfordring å bruke opp rester. Jeg hadde pølser igjen i fryseren etter jul, og deilig kraft laget på elgbein. Man trenger absolutt ikke kraft til denne - det holder fint å bruke buljong. Men jeg vil påstå at det blir aller best med skikkelig kraft. Har du lyst til å lage kraft? Da kan du lese om det her. Om du bare bruker buljong, så se etter klar kjøttbuljong. Suppe varmer godt i kulden, og fordelen med denne er at den inneholder bare et fåtall ingredienser. Enkelt og raskt i hverdagen.
Dette trenger du
Ca to liter kraft eller buljong
1 liten kålrabi
4-5 gulrøtter
1 bunt vårløk
1 pakke røkte kjøttpølser eller andre restepølser som egner seg i en suppe
Eventuelt salt og pepper
Slik gjør du
Ha kraften i en gryte og kok opp. Tilsett kålrabi og gulrøtter i staver, samt pølsene i biter. Det går også an å steke pølsebitene først. Ha i hakket vårløk helt tilslutt. Salte og pepre ekstra om nødvendig. Server suppen gjerne med rundstykker, disse er gjort på et øyeblikk, dersom du setter deigen dagen før.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.