Sider

torsdag 26. november 2015

Råkostsalat med smak av jul

Jeg er veldig glad i friske salater, og elsker generelt mat med deilige farger. Denne oppfyller både smaks- og utseendekrav, siden den også smaker godt. Ikke minst er den sunn og god, et passende tilbehør til mye tung mat fremover. Og jeg passer dessuten på å bruke rødkål mens det er å få tak i, av en eller annen grunn er det kort rødkålsesong. 


Dette trenger du
Rødkål
Grønnkål
Lange paprika
Vårløk
Aprikoser, ferske eller hermetiske
Valnøtter

Olivenolje 
Balsamicoeddik

Slik gjør du
Snitt rødkålen og legg i en bolle. Skjær paprika i stirmler, vårløk i ringer og vask og gjør klart grønnkålen. Den store stilken bør fjernes, bladene kan rives i litt mindre biter. Legg over i en serveringsbolle eller på et fat, rødkål nederst, og resten på toppen. Ikke rot for mye rundt, siden rødkålen raskt setter farge på resten. Valnøtter på toppen. Serveres med muligheter for å ha på litt olivenolje og balsamicoeddik. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.