Sider

torsdag 12. november 2015

Grønnkålsuppe med rødbetehummus

Dette er en vitaminbombe av en suppe, med sesongens grønnsaker. Grønnkål finnes fremdeles i grønnsakshager rundt omkring, og hvis du ikke kjenner noen som dyrker selv, så er det garantert å få tak i på butikken. Denne suppen er både smakfull og næringsrik, og med rødbetehummusen blir det fest for øynene også. 



Dette trenger du
2 løk
3 hvitløksfedd
Olje til steking
200 gram grønnkål
200 gram brokkoli
1 liter kyllingkraft eller buljong
1/2 boks creme fraiche
Salt og pepper

Til servering:
Rødbetehummus

Slik gjør du
Rens og grovhakk løk og hvitløk og surr i en gryte i litt olje. Ha i brokkoli og buljong og kok opp. Tilsett grønnkålen rett før brokkolien er ferdig kokt og kjør alt glatt med en stavmikser eller i en blender. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. 

Server med litt brød og rødbetehummus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.