Kombinasjonen pinjekjerner, honning og kardemomme er utrolig god i bakverk. Jeg bruker ofte denne grunnoppskriften på muffins, hvor det er tyrkisk eller gresk yoghurt istedet for smør eller annen og fetere meierivariant. Det går an å erstatte med crème fraiche eller rømme, eller en blanding mellom yoghurt og crème fraiche eller rømme. Disse var rett og slett snadder til ettermiddagskaffen!
Dette trenger du
2 egg
1 dl sukker
1 dl lynghonning
60 gram pinjekjerner, litt ekstra til topping
2 dl tyrkisk yoghurt eller rømme eller en blanding
1 klype salt
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
Slik gjør du
Rist pinjekjernene i en liten panne. Visp egg og sukker godt sammen i en bakebolle. Ha honningen oppi pinjekjernene og rør sammen. Tilsett salt, yoghurt og honningblandingen i eggedosisen og rør alt godt sammen. Sikt i hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og rør godt. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form eller bruk små avlange former, slik jeg gjorde denne gangen. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.