Sider

onsdag 1. august 2012

Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost

En real burger på grillen er skikkelig sommermat! Oppskriften på disse er fra en venninne, og en gjenganger her på hytta. Smaken av fennikelfrø gjør seg veldig godt. Oppskriften sier karbonadedeig, men jeg har også brukt vanlig kjøttdeig uten at det har vært katastrofe. 


Disse hamburgerne kan man lage mange av i slengen og fryse ned en og en innpakket i plastfolie. Smart når man vil ha noe raskt på grillen.

Dette trenger du
800 gram karbonadedeig
½ kopp griljermel
½ kopp vann
2 egg
1 fedd revet (eller presset) hvitløk
1 ts. tørket oregano
1 ts. salt
1 ts. pepper
1 ts. fennikelfrø, knust i morter (eller tilsvarende)

Slik gjør du
Eggene piskes lett og blandes med karbonadedeigen, hvitløken og krydderet. Vann røres til slutt inn slik at deigen blir glatt og fin. Form litt større burgere enn man vil ha dem som ferdige og lag ruter med kniven på begge sider. Grilles på hver side til kjøttsaften siver ut. De krymper, men blir litt tykkere når de grilles. Fennikelfrøene gir en essensiell smak i disse burgerne.

Ellers trenger man:

Skiver av rød løk
Tomater av god kvalitet
Noe grønt, jeg liker spinat, ruccola eller red rhubarb
En skive med fast blåost, for eksempel Selbu Blå
Dressing som består av litt crème fraiche, litt majones, masse dill og litt ketchup, smakt til med salt og pepper
Hamburgerbrød


Skjær burgerbrødene i to og smør den nederste delen med dressing. Legg på en nygrillet burger, en skive ost og masse grønt og rødt. Legg toppen på toppen og server med en øl. Nam!

1 kommentar:

  1. Fersk fennikel og blåmuggost har jeg kombinert før, men kombinasjonen fennikelfrø og blåmuggost høres også super ut!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.