Det er sommer - hvertfall i kalenderen. Selvom vi har hatt enkelte nydelige dager, har den store sommervarmen latt vente på seg. Det er omtrent like varmt nå som det er på en god dag i mars. Det hindrer meg uansett ikke i å lage eller drømme om god is. Her er en reprisevariant som smakte så godt at den fortjener litt ekstra oppmerksomhet.
I boken Jamies Italia leste jeg
for første gang om noe som kalles sjerbet. Det er ikke den
tradisjonelle sorbeten og heller ikke is laget på egge- og melkebasert
smete. Det er en slags sorbetliknende is tilsatt litt fløte - i en eller
annen form.
Dette trenger du
3,5 dl nypresset appelsin og sitron, omtrent halvparten av hver eller sammensetning etter smak og tilgjengelighet
3,5 dl vann
Finrevet skall av en sitron, helst økologisk
250 gram sukker, eller etter smak
2 rause spiseskjeer mascarponeost
Slik gjør du
Sukkermengden
må tilpasses syrligheten på appelsinene og sitronene. 250 gram er ikke
noe ekstakt mål, men det var perfekt den siste gangen jeg laget denne
desserten. Det er derfor en idé å ikke tilsette alt med en gang, men
smake seg litt frem først.
Ha nypresset saft av sitroner og
appelsiner sammen med vann i en gryte. Tilsett finrevet sitronskall og
sukker og varm opp. Rør inn mascarponeosten, visp det godt sammen.
Avkjøles og has i kjøleskap slik at den er skikkelig kald før den has i
iskremmaskinen. Om man ikke har iskremmaskin, kan den settes i fryseren.
Rør godt hver halve time slik at ikke isen krystalliserer seg.
Hei Ina! Lurer på hva slags ismaskin du har? Eller om du har noen anbefalinger? Ellers takk for en super blogg, som absolutt er blant mine favoritter! hilsen Hilde
SvarSlett