Auberginepuré på en skive stekt landbrød eller en kjeks er ypperlig å servere som en liten appetittvekker før en middag, særlig dersom man ikke skal ha forrett. Den kan i prinsippet smakssettes etter eget ønske, men denne gangen laget jeg den ganske ordinær, med kun smak av sitron, hvitløk og bladpersille. Det går for eksempel an å tilsette tahini, chili eller andre typer friske urter - som for eksempel dill.
Jeg serverte pureen denne gangen med skiver av no knead-ciabatta skåret i skiver og stekt i panne i litt smør, hakket persille og finrevet hvitløk med grillet paprika på toppen.
Dette trenger du
2 auberginer
2 spiseskjeer tyrkisk yoghurt
Saft av en halv sitron
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Bladpersille
Slik gjør du
Skjær auberginen i to. Pensle snittflaten med litt olivenolje og prikk den med gaffel. Legg de halve auberginene i en ildfast form og sett inn i ovnen på 220 grader til de har fått grillet farge og er myke. Skrap ut kjøttet og ha det i en rørebolle sammen med yoghurten. Smak til med sitronsaft, finrevet hvitløk, hakket bladpersille, salt og pepper.
Del paprikaen i to og legg den med snittflaten ned i en ildfast form. Stek i ovn på 220 grader til skallet løsner. Fjern skallet og legg paprikaen på en tallerken, slik at man kan dandere selv på toppen av auberginepureen.
Høres meget godt ut. Takk for tipset :-)
SvarSlettSå spennende det så ut!!
SvarSlett