Jeg er blitt litt lat. Jeg blogger nemlig ikke alltid i helgen lenger. Synes det er deilig å konsentrere meg om selve matlagingen, forsøke å forevige det jeg har laget - og sparer rapportene til ukedagene.
Vel, i helgen var vi på hytta og som vanlig har vi kost oss både med å lage og spise mat. Jeg hadde bitt meg merke i en oppskrift i et eller annet magasin her hjemme, og klarte å sette de essensielle tingene på handlelisten. Overskriften lød samosa, men det var brukt butterdeig til å pakke inn fyllet med. Jeg har hverken spist eller laget samosa før, men har vel gjennom et kjapt nettsøk fått slått fast at det ikke egentlig er butterdeig som brukes til samosa. Uansett var dette noe som smakte veldig godt, og som definitivt fikk ben å gå på - helt uavhengig rettens navn. For sikkerhets skyld kan jeg jo bare kalle det minipaier?
Dette trenger du
1 pk. butterdeigsplater (5 stk.)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
300 gram spinat, fersk eller frossen
1 pk. fetaost
Salt og pepper
Fersk hakket timian
Olje til steking
Slik gjør du
Ta ut butterdeigsplatene og legg de til tining. Det går ganske raskt, bare de får ligge én og én. Rens og hakk løk og hvitløk og stek det mykt i litt olje i en panne. Ha i spinaten og la det surre sammen til spinaten har ramlet sammen. Tilsett spinat og pepper. Legg alt over i en bolle til avkjøling. Begynn å kjevle ut butterdeigplatene. De skal deles i seks firkanter, tre på langs og to på tvers. Bland inn fetaosten i spinatblandingen og smak deretter til med salt. Fetaost kan være salt, derfor er det lurt å vente til slutt.
Legg en liten skje med fyll i hjørnet på butterdeigen og brett diagonalt, slik at det dannes en trekant. Press en gaffel langs kanten, så deigen holder seg på plass. Legg paiene på et stekebrett kledt med bakepapir og stek i ca 200 grader i 15-20 minutter til paiene er blitt gyldne og ser ferdige ut. Avkjøl på rist.
Server enten som egen rett med litt salat og oliven eller som en aperitif til ett glass øl eller hvitvin etter skituren. Kan også pakkes i matpakken og tas med på tur.
TIPS! Om du har noen rester av fyllet, smakte dette kjempegodt på pizza.
Tror det er filodeig som brukes til samosaer - og at de friteres. Det er vel egentlig en indisk snack?
SvarSlettJo, har sett at det både er oppgitt filodeig, vårrulldeig, chapati og butterdeig i ulike oppskrifter på det som kalles samosa.
SvarSlettUansett er dette godt og enkelt og lage og anbefales uavhengig av hva det kalles. :-)