Sider

onsdag 11. januar 2012

Sprøstekt løk

Sprøstekt løk er antakelig noe de aller fleste forbinder med ferdigmat som man ikke lager selv. Det er imidlertid så enkelt at det ikke finnes noen grunn til å la være.


Sprøstekt løk er dessuten noe man ofte får servert som tilbehør til vietnamesisk mat. Og siden jeg for tiden utforsker dette området, tenkte jeg at det var like greit å gjøre det selv.

Dette trenger du
Sjalottløk
Solsikkeolje
Mel
Salt og pepper

(Det fungerer også utmerket uten mel, salt og pepper.)


Slik gjør du
Rens løkene og skjær dem i tynne skiver. Ha solsikkeolje i en panne og varm opp til litt over middels varm panne. Vend løkskivene i mel blandet med litt salt og pepper. Fres løken i oljen. Etterhvert vil løken bli sprøstekt.

Legg løken tilslutt på en tallerken med et papirhåndkle, slik at overflødig olje trekkes vekk.

Kan oppbevares en stund i kjøleskap i tett beholder.

2 kommentarer:

  1. Sikkert godt! Hvor lang tid tar det før den blir sprø??

    SvarSlett
  2. Det tar omtrent ti minutter, kanskje litt lenger, om jeg ikke husker feil. :-)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.