Sprøstekt løk er antakelig noe de aller fleste forbinder med ferdigmat som man ikke lager selv. Det er imidlertid så enkelt at det ikke finnes noen grunn til å la være.
Sprøstekt løk er dessuten noe man ofte får servert som tilbehør til vietnamesisk mat. Og siden jeg for tiden utforsker dette området, tenkte jeg at det var like greit å gjøre det selv.
Sjalottløk
Solsikkeolje
Mel
Salt og pepper
(Det fungerer også utmerket uten mel, salt og pepper.)
Slik gjør du
Rens løkene og skjær dem i tynne skiver. Ha solsikkeolje i en panne og varm opp til litt over middels varm panne. Vend løkskivene i mel blandet med litt salt og pepper. Fres løken i oljen. Etterhvert vil løken bli sprøstekt.
Legg løken tilslutt på en tallerken med et papirhåndkle, slik at overflødig olje trekkes vekk.
Kan oppbevares en stund i kjøleskap i tett beholder.
Sikkert godt! Hvor lang tid tar det før den blir sprø??
SvarSlettDet tar omtrent ti minutter, kanskje litt lenger, om jeg ikke husker feil. :-)
SvarSlett