Sider

lørdag 11. juni 2011

Salat til lunsj eller som tilbehør til grillmat

Det er pinseaften i dag og vi gleder oss til å få besøk på hytta. Vi innleder grillsesongen, og selvom jeg ikke er av de mest hardcore grillerne, setter jeg pris på et godt mørnet stykke entrecote kjøpt hos Brødrene Brubakken i Kragerø.



Dette er imidlertid bare en oppskrift på en salat med couscous. Noe som egner seg som tilbehør til grillmat, både kjøtt og fisk, dessuten er det veldig godt til lunsj dagen etter.

Dette trenger du
Couscous eller bulgur
Olivenolje og smør til couscousen
Saft av sitron eller lime
Tomater
Vårløk eller rødløk
Masse frisk koriander
Bladpersille
Salat, for eksempel ruccola, bladspinat, feltsalat

Det er selvsagt fritt frem for absolutt alt man ønsker seg av godsaker i denne salaten, dette er bare et forslag og akkurat sik jeg laget den for noen dager siden.



Slik gjør du
Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Ha gjerne i litt sitron i vannet når den sveller. Vask og hakk alle grønnsakene og urtene og bland det med couscousen når den ennå er litt varm. Server med kokt egg og hjemmelaget tzatziki.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.