Vi laget saltkokte poteter til 17. mai-lunsjen, og var det ett fat det ble småspist av lenge etter at måltidet var avsluttet, så var det dette fatet. Innsatsen er minimal, resultatet fantastisk godt. Og grunnen til at det smaker så godt er angivelig at saltet i vannet trekker ut fuktigheten i potetene slik at potetsmaken blir enda mer konsentrert.
Dette trenger du
1 kg poteter, amandine eller mandler
1 kg salt
2 liter vann
Slik gjør du
Kok opp vannet i en romslig gryte. Ha i saltet og vaskede, men ikke skrelte, poteter og la det koke opp. Sett ned varmen og la potetene koke til de er ferdige. Kjenn etter underveis, koketiden vil variere med størrelse og type potet. Hell av vannet og ta av lokket, slik at all dampen slipper ut. Det vil da danne seg et tynt saltlag på potetene. Serveres til all slags middag, gjerne grillmat om sommeren, og aller helst med hjemmelaget aïoli til.
Vi hadde også saltkokte poteter til 17. mai-middagen. Snadder! Det er fast tilbehør når vi griller hos oss.
SvarSlettDette så spennende ut, må prøves i nær fremtid.
SvarSlettÅÅÅÅ
SvarSlettSuper-nam!
nå må jeg bare lære meg å bruke foodprofessoren så jeg kan lage Aioli...
Er det lov til å jukse første gang og kjøpe ferdig?
En tur på grillen de siste minuttene er ikke det granne feil.
SvarSlettKan disse lages dagen før og serveres kalde?
SvarSlettTakk for gode tips, mvh Merete B :)
Hei Merete!
SvarSlettDisse er best når de er relativt nylaget, jeg tror ikke jeg ville laget dem dagen i forveien.
...altså de er helt greie å spise kalde, men jeg hadde ikke laget dem til gjester og servert kaldt...
SvarSlettTakk for svar, men uff så dumt, hadde gledet meg til å servere dem i morgen, men klarer ikke å holde de varme, så da får de være til neste anledning.
SvarSlettTror jeg har sagt det før, men sidene dine er utrolig inspirerende, blir sulten av å titte her :)
MB
Har laget dette etter oppskriften din nå i kveld og spiser det sammen med tzatziki. Mums! :)
SvarSlettHei,
SvarSlettHva slags type salt bruker du? vanlig eller grovsalt?
Takk for fine og inspirerende sider hvor jeg har fått mange gode tips og oppskrifter.
Hilde
Hei rekkehuset. Takk for hyggelig kommentar. :-) Jeg pleier å bruke grovt havsalt, fra de store posene.
SvarSlett