Dersom du begynner å få nok av julepølser og ribbe, lutefisk eller pinnekjøtt, anbefales et skikkelig fiskemåltid. Her er en lettvint variant. Ovnsbakt laks med dill- og parmesanlokk.
Dette trenger du
Dill
Sitron, helst økologisk
Parmesan, finrevet
Pinjekjerner
Laksefilet, jeg bruker helst Salmalaks fordi jeg synes den er så god
Slik gjør du
Anrett fisken i en ildfast form. Sett på ovnen på 180-200 grader. Vask sitronen godt og riv skallet på ekstra fint rivjern. Hakk dill og pinjekjerner lett og riv parmesan. Alt blandes - også saften fra sitronen - og legges på fisken som et lokk.
Sett formen i ovnen og la den stå i 8-12 minutter - eller mer - avhengig av tykkelsen på fileten. Sjekk underveis, og pass på at den ikke blir for godt stekt. Du kan gjerne sette på grill et kort minutt eller to på slutten for en litt crispy overflate. Server for eksempel med lettstekte asparges og risottoen som jeg linket til lenger opp.
Åhh så nydelig dette ser ut:)
SvarSlett