Det finnes mange browniesoppskrifter. Denne har jeg prøvd ut noen ganger, og jeg er veldig fornøyd - vel og merke når jeg ikke glemmer den i ovnen. Jeg anbefaler dere derfor å være litt forsiktig med steketiden, og sjekke underveis.
Dette trenger du
360 gram smør
8 dl sukker, gjerne en del brunt
200 gram mørk sjokolade
8 egg
4 dl hvetemel
2-3 dl kakao
en skvett espresso
1 ts salt
1 boks valnøtter
Slik gjør du
Smelt smør i en stor gryte og ha i sukker. Småkok massen på lav varme mens man rører til det blir lysebrunt i kanten. Ha i smeltet kokesjokolade (jeg har hatt i sjokoladen og latt den smelte med smøret, og det har også fungert). Avkjøl deretter litt og ha i ett egg av gangen mens man rører godt og espressoen. Ha til slutt i alt det tørre og grovhakkede valnøtter.
Alt helles over i en langpanne kledd med bakepapir. Stekes i 160 grader i ca 45 minutter.
Jeg serverer ofte med et tynt dryss med melis. Dersom jeg får tak i bringebær, blir de lagt på toppen.
Denne kaken er også servert i ministykker i munnfullstørrelse på fingermatfest. Smart hvis man skal basere seg på servering som ikke trenger tallerkner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.