tag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post648061195744290359..comments2024-03-29T07:17:10.348+01:00Comments on [kjøkkentjeneste]: Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe[kjøkkentjeneste]http://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-7500504827151520952013-04-26T13:25:57.318+02:002013-04-26T13:25:57.318+02:00Tusen takk for en god lunsj! Tusen takk for en god lunsj! HanneLnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-48785685680379119862012-02-19T23:29:50.360+01:002012-02-19T23:29:50.360+01:00Og tusen takk for varmende kommentar! :-)Og tusen takk for varmende kommentar! :-)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-54952013504674847202012-02-19T23:26:53.669+01:002012-02-19T23:26:53.669+01:00Det er en spennende diskusjon, men helt uavhengig ...Det er en spennende diskusjon, men helt uavhengig av riktige el. gale navn- og ingredienser så er denne suppen fantastisk og en storfavoritt hjemme hos oss. Takk for inspirasjon og deilig mat :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-87429006416851784432012-01-16T16:44:56.311+01:002012-01-16T16:44:56.311+01:00Takk for tips, Dagny. Nå er det ordnet. :-)Takk for tips, Dagny. Nå er det ordnet. :-)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-35480470973927455012012-01-16T16:02:22.803+01:002012-01-16T16:02:22.803+01:00Hei, det ser ut som en kjempegod suppe, men du har...Hei, det ser ut som en kjempegod suppe, men du har dessverre utelatt limeskall fra ingredienslisten. Den står bare i beskrivelsenDagnynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-76103733421389185072012-01-07T09:25:01.333+01:002012-01-07T09:25:01.333+01:00Aller først, tusen takk for konstruktive kommentar...Aller først, tusen takk for konstruktive kommentarer, Sigur. Jeg synes diskusjoner rundt dette temaet er spennende, og selv er jeg vel ikke akkurat den som er kjent for å være ekstremt oppskriftstro. Er det sånn at thailendere er mer oppskriftstro enn andre i sin alminnelighet, eller er det sånn at vi - eller iallefall jeg - ikke ser nyansene i oppskriftene godt nok, fordi jeg ikke kjenner godt nok til råvarene, etc? <br /><br />Uansett tror jeg at jeg endrer navn på denne suppen - kyllingsuppe med eksotiske smaker hadde vært mer dekkende, tror jeg. :)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-9338701333565051762012-01-07T05:45:38.346+01:002012-01-07T05:45:38.346+01:00Bare en siste liten kommentar...
Det er vel stort...Bare en siste liten kommentar...<br /><br />Det er vel stort sett utenfor Thailand man tar seg slike friheter med rettene - og det er selvfølgelig legitimt - men en er tro mot grunnoppskriftene.<br />Derfor vil det egentlig være det samme om en spiser Tom Kha Gai eller Tom Yam Gung på en liten familiedrevet resturant eller en gourmet-resturant - vil oftest smake tilnærmet det samme. Og slett ikke sikkert at den dyre og fine resturanten serverte den mest velsmakende utgaven...:)<br />Ideelt sett burde utenlandske kokker som er interessert i thaimat lære å lage denne fra grunnen av - så kunne de lage fusion etterpå...;)Sigur Syvertsen/Thung Songnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-22964569955544721582012-01-06T15:59:20.915+01:002012-01-06T15:59:20.915+01:00Jaja, her ser det jammen ut til at jeg har bommet ...Jaja, her ser det jammen ut til at jeg har bommet grovt på mange av ingrediensene. Trøsten er at jeg ikke er alene, mange av disse gikk igjen da jeg søkte på tom kha gai på nettet. ;-) <br /><br />Uansett, suppen smaker godt, og med et lite navneskifte er jeg vel på trygg grunn? <br /><br />Takk for tilbakemeldinger, jeg lærer noe hver dag.[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-87986246599415161992012-01-06T15:54:20.793+01:002012-01-06T15:54:20.793+01:00Du bommer litt på rød pasta....man bruker grønn ka...Du bommer litt på rød pasta....man bruker grønn karripasta i tom kha ghai....og palmesukker. pak choy brukes ikke i denne retten....og du glemte kaffirlimeblader.....ellers ikke helt på jordet......ghai er forøvrig kylling på thai, tom betyr suppe sawat <br />dee kap!Long chainoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-23543153722824363402012-01-06T14:59:17.945+01:002012-01-06T14:59:17.945+01:00Takk for svar :) Ha en godt dag videre!Takk for svar :) Ha en godt dag videre!Marie-Theresenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-46328107584118774612012-01-06T14:28:29.984+01:002012-01-06T14:28:29.984+01:00Hei Marie-Therese. Jeg har skrevet i oppskriften a...Hei Marie-Therese. Jeg har skrevet i oppskriften at jeg regner omtrent 3-4 dl suppe per person når jeg beregner mengde. Dersom du lager suppe av to liter kraft og enda 7-8 dl kokosmelk er dette til omtrent 7 mennesker. (Jeg beregner alltid rikelig, så det er nok å ta litt hardt i, det vil si det blir absolutt nok suppe per person.)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-31028237174108205762012-01-06T14:23:37.197+01:002012-01-06T14:23:37.197+01:00Hei!
Mulig det står i oppskriften, men at jeg over...Hei!<br />Mulig det står i oppskriften, men at jeg overser det. Men hvor manger personer er denne oppskriften til, ca? :)<br /><br />Hilsen MarieMarie-Theresenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-71984513427431689772012-01-06T12:22:16.676+01:002012-01-06T12:22:16.676+01:00Hei Jorunn. Fiskesaus får man tak i omtrent overal...Hei Jorunn. Fiskesaus får man tak i omtrent overalt, til og med i vanlig dagligvareforretninger. Se etter Fish sauce i avdelingen for eksotisk mat. Jeg vet blant annet at Blue Dragon har fiskesaus. Om du har en innvandrerforretning i nærheten, er det et enda bedre sted å lete. Der finnes det fiskesaus i alle varianter og størrelser. <br /><br />Fiskesaus er definitivt ikke noe man lager selv. Den lages av fermentert fisk som har ligget i noen måneder, og i Vietnam (som er det landet jeg kjenner til) er de svært stolte over produksjonen sin. Fiskesausen kategoriseres slik som olivenolje, som ekstra virgin og annengangsproduksjon. Men - mer om fiskesaus en annen gang. :-)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-23968119725072494342012-01-06T12:11:40.331+01:002012-01-06T12:11:40.331+01:00Får man kjøpt denne fiskesausen ferdig noe sted? E...Får man kjøpt denne fiskesausen ferdig noe sted? Eller må man lage den selv, eventuelt hvordan..?<br />Suppen høres/ser forøvrig super god ut!! :)Jorunnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-77310816307874606812012-01-06T11:13:03.554+01:002012-01-06T11:13:03.554+01:00Fiskesaus er en saus laget av fermentert saus, vel...Fiskesaus er en saus laget av fermentert saus, veldig salt på smak. Det er igrunn en smakssak hvilken mengde man foretrekker. Begynn med et par spiseskjeer for en suppeoppskrift med to liter kraft, men man kan gjerne øke. Jeg liker godt smaken av fiskesaus og bruker litt mer. <br /><br />Jeg planlegger forresten å skrive litt om fiskesaus, siden produksjonen av fiskesaus er stor i Vietnam.[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-68680395903822130462012-01-06T10:03:14.069+01:002012-01-06T10:03:14.069+01:00Fra dama som ikke har peiling. ;-) Hva mener du me...Fra dama som ikke har peiling. ;-) Hva mener du med fiskesaus? Mengde osv?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-17181547560206337082012-01-06T07:19:26.895+01:002012-01-06T07:19:26.895+01:00Tusen takk igjen for nyttig info, Sigur. :-)
Og t...Tusen takk igjen for nyttig info, Sigur. :-)<br /><br />Og takk, anonym. :-)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-86714545368333150402012-01-06T00:58:51.067+01:002012-01-06T00:58:51.067+01:00Edit: du skriver jo selv om galangal - så ikke det...Edit: du skriver jo selv om galangal - så ikke det før nå...;)Sigur Syvertsen/Thung Songnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-1583032495250368022012-01-06T00:55:28.608+01:002012-01-06T00:55:28.608+01:00Ja, det er vel det som kalles galangalrot - er ing...Ja, det er vel det som kalles galangalrot - er ingefæraktig, med egen karakteristisk smak. Har sett at de finnes i enkelte asiabutikker, om man er heldig.<br />Den blir også nevnt som et afrodisiakum. :)<br />Alle oppskrifter jeg har sett på nettet er med ingefær - og ser at du bruker chillipasta, og noen karri. Det går selvsagt an - men tradisjonelt består denne retten i hovedsak av kylling, kyllingkraft, kha/ingefær, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, lime, kokosmelk, og kan sikkert slenge oppi noen kaffirlimeblader - men dette er egentlig ikke noen spicy rett. ;)<br />Til det har man Tom Yam Gong - også en av 'nasjonalrettene' og den er hot. Og det fine er at man som regel ikke lager noen turistutgave, selv på hovedflyplasse - dette er heite saker...take it or leave it...Sigur Syvertsen/Thung Songnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-4565655940074132252012-01-05T22:11:50.969+01:002012-01-05T22:11:50.969+01:00Ser super godt ut!
kom over det på VG sine sider. ...Ser super godt ut!<br />kom over det på VG sine sider. Du gjer det så fint at eg kjenner deg igjen nesten kvar gång!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-71834929979457685862012-01-05T20:43:24.165+01:002012-01-05T20:43:24.165+01:00Hei Sigur. Takk for info. Hva er kha, da? Er det d...Hei Sigur. Takk for info. Hva er kha, da? Er det det som er galangalrot? Ble litt nysjgerrig nå, kjenner jeg.... :-)[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-19198116565043996782012-01-05T20:41:36.660+01:002012-01-05T20:41:36.660+01:00Nok en oppskrift på Tom Kha Gai uten Kha - og derm...Nok en oppskrift på Tom Kha Gai uten Kha - og dermed blir det ikke helt riktig å kalle den dette - siden det brukes ingefær istedetfor burde retten da hete Tom Khing (ingefær)Gai...:)<br />....bare til opplysning - det går selvsagt an å bytte ut, og retten blir like velsmakende - den ser i allefall fristende ut. En kjempegod thai-rett.Sigur Syvertsen/Thung Songnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-86505606881461260912012-01-05T10:08:08.308+01:002012-01-05T10:08:08.308+01:00Tusen takk! Det er bambusboller som er lakkert på ...Tusen takk! Det er bambusboller som er lakkert på utsiden. Husker ikke merket, dessverre.[kjøkkentjeneste]https://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-13769824198831752362012-01-05T10:01:59.266+01:002012-01-05T10:01:59.266+01:00Hva slags suppeboller har du? Kjempefine :)Hva slags suppeboller har du? Kjempefine :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-54780385536291441942012-01-04T10:36:57.880+01:002012-01-04T10:36:57.880+01:00Ser godt ut, nydelige fotografier!Ser godt ut, nydelige fotografier!Mirahttp://mirajakobsen.femelle.nonoreply@blogger.com