mandag 8. februar 2016

Nuddelsuppe med asiatiske kjøttboller

Dette er herlig enkel hverdagsmiddag, mye enklere enn det høres ut som. Du må bare sørge for å ha råvarene i hus, så litt planlegging er bra. Kjøttbollene er klemt ut i hendene mine, de er ikke særlig jevne eller fine i fasongen, slik at de er raske å lage. Her kan man selvsagt også lage stor porsjon og legge i fryseren, men jeg synes det er helt ok å lage bare en middagsporsjon. Oppskriften rekker til omtrent 4 personer, men om de er storspiste kan det være greit å lage litt mer. Jeg har tatt utgangspunkt i en pakke med svinekjøttdeig, som levere i 400 gram (iallefall den jeg kjøpte...)


Dette trenger du
400 gram svinekjøttdeig
1 ts salt
1/2 finhakket løk
1 lite fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
Nykvernet pepper
1 spiseskje finrevet ingefær
2 spiseskjeer potetmel
Ca 1 dl kald melk, eller litt mindre dersom du merker at deigen blir litt løs

Nudler
Kraft eller buljong
Ketjap manis eller soya saus
Vårløk
Lang paprika
Rød løk
Ristede peanøtter
Koriander

Slik gjør du
Begynn med kjøttbollene. Skjær løk, hvitløk og chili i litt store biter og kjør det smått i en foodprosessor. Ha det i kjøttet sammen med saltet og bland godt sammen. Tilsett pepper, finrevet ingefær, potetmel. Spe på med melk og rør godt sammen. Finn frem en stekepanne, klem ut kjøttboller i hendene og stek fortløpende. Det går også fint an å bruke en skje og forme fine boller, men akkurat har synes jeg det er greit med litt ujevn form på kjøttbollene. Skjær vårløk, paprika og rød løk i litt lange strimler og legg på en tallerken. Ha kraft eller buljong i en gryte, kok nudlene etter anvisning på pakken og tilsett litt ketjap manis eller soya saus. Straks nudlene er ferdige, tilsettes grønnsakene slik at de fremdeles er crispy når de serveres. Server i store suppeboller med kjøttbollene, litt ristede peanøtter og masse koriander på toppen. 

4 kommentarer:

 1. hei. jeg syns bollene ble veldig myke. Manglet litt fasthet og tyggemotstand. hva gjør jeg feil ?! Eller skal det være slik?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så synd at de ble så myke! Kanskje det går an å redusere litt på melken for at de skal bli fastere? Jeg skal skrive det inn i oppskriften, og forsøke det selv også. Takk for tilbakemelding!

   Slett
  2. Behøver man melk i det hele tatt - hva gjør den egentlig med farsen? Kan være resultatet ville vært bedre om jeg hadde en ordentlig blandemaskin.

   Slett
  3. Bare prøv uten melk. :-) Tror imidlertid ikke det gjør noe at du ikke har en blandemaskin, dersom du bruker svinekjøttdeig. Jeg har faktisk tatt det vekk i oppskriften - tror det blir bedre når man bare blander med hendene eller en sleiv. Om du ikke har food processor i det hele tatt, så sørg for at alt er finhakket av tilbehøret.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.