tag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post1266405253322034433..comments2024-03-23T18:42:40.616+01:00Comments on [kjøkkentjeneste]: Hjemmelaget pancetta - del 1[kjøkkentjeneste]http://www.blogger.com/profile/12662521443720439453noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-27777504317342774942015-11-24T15:17:10.054+01:002015-11-24T15:17:10.054+01:00Interessant. Kilde?Interessant. Kilde?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-8110497085793713512015-03-03T21:26:52.368+01:002015-03-03T21:26:52.368+01:00Forresten: Finsalt bør en kanskje vurdere litt nøy...Forresten: Finsalt bør en kanskje vurdere litt nøyere. Jeg har sluttet med det etter å ha lest om hva som blir tilsatt det. Bruker bare Maldon, berg,eller havsalt.<br />Resten er full av virkelig farlige stoffer.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-60943988063755676792015-03-03T21:24:12.443+01:002015-03-03T21:24:12.443+01:00Tror en bør lese seg litt opp på det med nitritt s...Tror en bør lese seg litt opp på det med nitritt salt. Går for så vidt greit uten om en ikke ruller Pancettan og steiker den, men om en ruller og evt spiser ustekt bruker en Nitrittsalt. Greit at det er et tilsetningsstoff, men det er urtene en bruker også. Nitrittsalt er helt naturlig og ikke skadelig i riktige doser.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-61733724713672436622011-01-25T23:50:16.181+01:002011-01-25T23:50:16.181+01:00Bare en liten korreksjon. Det er vel bare i Norge ...Bare en liten korreksjon. Det er vel bare i Norge at "Bacon" er ensbetydende med "kaldrøkt buklist", i store deler av verden brukes uttrykket om buklist, enten varmrøkt, eller også kaldrøkt, men også urøkt. Det at produktet er behandlet med salt i en periode er avgjørende for hva det kalles. Man skiller ikke mellom "flesk" og "bacon" slik vi gjør.<br /><br />Jeg har laget mange porsjoner med panchetta, og nitritsalt er en viktig del av oppskriften, da den i tillegg til å beskytte mot boutulisme, også tilfører produktet smak og struktur. Det blir faktisk ikke det samme uten. Når det er sagt, så er de aller fleste pakkene med panchetta man får kjøpt i Italia omtrent som å henge tungen ut av vinduet i forhold til det produktet man kan lage selvGWKhttps://www.blogger.com/profile/06637858483336628837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-60671134620738137712011-01-06T18:18:20.173+01:002011-01-06T18:18:20.173+01:00Hei, jeg skrev en kommentar i innlegget under som ...Hei, jeg skrev en kommentar i innlegget under som jeg håper du kan svare på. <br /><br />Takk :-)<br /><br />Hilsen HelenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5072210510807972128.post-61374602429437883212011-01-06T16:15:15.863+01:002011-01-06T16:15:15.863+01:00Hei du, og godt nytt år! Gøy med hjemmelaget panc...Hei du, og godt nytt år! Gøy med hjemmelaget pancetta! Det er slik matlaging jeg synes er stas.....å prøve seg frem til nye smakopplevelser! Spent på å høre resultatet! Hegepepperkvernahttps://www.blogger.com/profile/11657543122303569154noreply@blogger.com