tirsdag 27. januar 2015

Vintersalat med røde linser

                                                                                                          /sponset innlegg/

En salat med substans er perfekt på denne tiden av året. Denne inneholder appelsiner, som er i sesong nå, økologiske røde linser og rødkålrester fra jula. Masse farger, noe som gir mat for øynene i tillegg til magen. Denne kan serveres som den er til lunsj eller middag, men jeg ville hatt noe proteinrikt i tillegg. Linsene metter, men ikke nok - hvertfall om jeg skal snakke for meg selv.


tirsdag 13. januar 2015

Økologisk hjemmelaget nøtte- og sjokoladepålegg

                                                                                                            /sponset innlegg/

Det er fristende å skrive at dette sjokopålegget er sunt, siden det ikke inneholder sukker. Imidlertid er jeg ganske lei av at "sunt og enkelt" brukes på kreti og pleti bare fordi det ikke inneholder hvitt sukker. Sannheten er jo tross alt at vi kan spise det meste, om det så skulle være en sjelden gang, så lenge det inngår i et ellers balansert kosthold som inneholder tilstrekkelig av det vi trenger og minst mulig av det vi ikke trenger. Likevel, jeg velger å tro at dette er bedre for kroppen enn nutella eller nugatti, siden det bare består av naturlige råvarer, det er ikke tilsatt palmeolje, og man har kontroll over saltmengden. Dessuten er det heløkologisk. Om du ønsker å bytte ut noen av produktene med konvensjonelle råvarer, er det ingenting i veien for det. For øvrig er dette en ypperlig greie å lage dersom du vil bruke opp rester etter julens nøtte-, fiken- eller daddelbonanza.


lørdag 3. januar 2015

Kaffe med kakao og kardemomme

Godt nytt år til alle lesere av Kjøkkentjeneste! Måtte 2015 bli et flott år med fine opplevelser både i og utenfor kjøkkenet. Vi reiste til fjells den første helgen dette året, og fikk med oss både regn, storm, sol, snø - og nå - helt vindstille. Vintervær med kakao på menyen, såklart. Her er en enkel variant med både kaffe og smak av kardemomme.