De som har fulgt med på Kjøkkentjeneste, vet at både familien min og jeg liker brune pinner - jeg pleier å kalle dem de beste julekakene med det kjedeligste navnet. Om du også liker brune pinner, vil du elske disse!
Sider
▼
fredag 19. desember 2014
torsdag 11. desember 2014
Økologiske kokos- og hasselnøttmakroner
/sponset innlegg/
Disse julemakronene ble til nesten ved en tilfeldighet. Jeg er kjempeglad i kokosmakroner, og elsker nøtter - og tenkte at kombinasjonen ville bli uimotståelig. Og ganske riktig, disse makronene - seige inni - svarte til forventningene mine.
Disse julemakronene ble til nesten ved en tilfeldighet. Jeg er kjempeglad i kokosmakroner, og elsker nøtter - og tenkte at kombinasjonen ville bli uimotståelig. Og ganske riktig, disse makronene - seige inni - svarte til forventningene mine.
tirsdag 9. desember 2014
Lammeragu med pasta
For en stund siden laget jeg langtidsstekt lammelår som ble servert i lompe med godt tilbehør. Det var masse kjøtt igjen etter at vi hadde spist oss stappmette til middag. Vi renset låret og la kjøttet i fryseren sammen med det som var igjen av grønnsakene - et perfekt utgangspunkt for restemiddag.
Denne raguen kan igrunn brukes med alle typer kjøtt, utgangspunktet er egentlig en ordinær tomatsaus, men det smakte spesielt godt med lammekjøttet til.
onsdag 3. desember 2014
Marsipansmåkaker
Om du liker marsipan, vil du også like disse. Den tørkede fikenen kan skiftes ut etter smak og behag, med for eksempel nøtter, rosiner eller tranebær. Det er viktig å bruke skikkelig marsipan, jeg bruker Odense marsipan med minst 50 % mandler. De andre typene marsipan kan ikke stekes.
Oppskriften rekker til ca 50 småkaker.