søndag 30. mai 2010

Vårrullrulling

Jeg har laget vårruller for første gang! Vårruller passer fint som fingermat og kan fryses før de stekes. Seksti stykker ble det til slutt, samt fem til kokken og ryddeassistenten.Det var ikke vanskelig, men ganske tidkrevende. Selve innpakningsdeigen kjøpte jeg på en Asia-butikk, det samme med glassnudlene. Ellers brukte jeg kylling (Hå-kylling som jeg skar ut og stekte brystene på og kokte restene), finhakkede gulrøtter, litt fersk ingefær, hvitløk, vårløk, cashewnøtter, rød fersk chili, samt litt chilipaste, paprika i forskjellige farger, minimais og fersk limesaft. Alt ble hakket i smått og stekt raskt i wokpanne. Til slutt hadde jeg i en potte med fersk hakket koriander.Så var det bare å rulleog rulleog rulleog rulleog tilslutt smake.

lørdag 15. mai 2010

Bakte paprika

Vi hadde bakte paprika til forrett i dag, siden vi hadde hyggelig besøk av hyttenaboene våre til middag.

Du trenger et par paprika, de lange og søte man får i butikken nå, chèvre, litt hvitløk og en liten håndfull pinjekjerner. Skjær paprikaene på langs, fjern frø, hakk hvitløk og spre over paprikaene, smuldre osten utover og strø på pinjekjernene. Stekes i ovnen til den ser ferdig ut. (Beklager den noe upresise tidsangivelsen, men sist gang jeg laget dette var jeg veldig sulten og så knapt på klokken da jeg vurderte retten som ferdig. Derfor ble det...øh...ikke tatt noen bilder heller.)

Kan pimpes opp betraktelig, men av og til er det enkle greit nok.

Denne gangen hadde jeg imidlertid oliven og persille på toppen i tillegg. Persille fra egen hage, plantet i fjor og vokst seg fin og grønn i løpet av den siste tiden.
Det er så herlig med urter fra egen hage! Jeg gleder meg til det kommer mer.